Årets nyhetsbrev

Tworzenie stron internetowych

Årets nyhetsbrev

Här finns nyhetsbreven som jag skickar ut en gång per månad samlade, för er som inte vill få dem via e-post!

Augusti månads nyhetsbrev;

Vilka härligt soliga sommarmånader vi haft och fortfarande har, men värmen har ju som bekant också en baksida. Livsmedelsproducenter, både i Sverige och andra länder i världen, har drabbats av den omfattande torkan. Fairtrade Sverige har också nyligen fått ta del av en rapport från Oxfam som belyser det faktum att många människor som odlar det vi äter, ofta inte har tillräckligt att äta själva. Därför är det kanske viktigare än någonsin att stötta en hållbar handel med schysta villkor för alla som producerar vår mat. Hållbar konsumtion och produktion börjar med dig och mig - det börjar med Fairtrade.

 

Augusti innebär att våra barn och ungdomar börjar skolan igen, vi vuxna kanske återgår till arbetet efter semester och vi får istället njuta av lediga kvällar/helger med riktigt schyst fika! Jag har inga nya produkter att presentera den här gången men som vanligt har jag extra bra priser (ca 15% rabatt) på utvalda produkter och du hittar dem i webbshoppen under Extrafunktioner/Erbjudanden.

 

 Jag önskar er alla en fortsatt härlig sommar och välkomna att titta in i min webbshop! Sommarhälsningar Eva

 

Juli månads nyhetsbrev;

Juli går i kärlekens tecken, ivarjefall för mig och min man som firar vår 20-åriga bröllopsdag den här månaden! Det vill jag fira med er allihop och erbjuder gratis frakt för er som beställer för minst 200 kronor! Så passa på att beställa hem fairtrademärkta och ekologiska kvalitetsprodukter till dig själv och till dina nära och kära.

 

 

Nyheter i butiken; Mörk choklad ”Ö” på 55gr från Malmö Chokladfabrik, den ena har kakaohalt 70% och den andra 85%, ekologiska och fria från allergener. Lagom storlek till fikarasten! 

 

 

 

Tre av strutarna från Malmö Chokladfabrik har fått budskapen ”Tack” (mjölkchoklad kaffe/kokos), ”Jag gillar dig” (vit choklad hallon/lakrits) och ”Hurra” (mörk choklad apelsin/ingefära), perfekta att ge bort som present!

 

 

Den 7 juni publicerades artiklar i Svenska Dagbladet och Dagens Samhälle som slog mot Svenska kyrkan och LO som ägare av Fairtrade och återupprepade kritiken att Fairtrade gynnar LO och Svenska kyrkan ekonomiskt. Detta har Fairtrade Sverige förklarat vid åtskilliga tillfällen är helt felaktigt. Artiklarna baserades på en rapport från Slöseriombudsmannen.  

Läs gärna Fairtrade Sveriges generalsekreterare Hewan Temesghen svar i Dagens Samhälle – ”Hur kan mänskliga rättigheter ses som slöseri?” 

 

Min webbshop är öppen hela sommaren så välkomna att beställa! Mina leverantörer tar dock semester några veckor under juli så vid större beställningar kanske inte mitt lager räcker till, men jag har fyllt upp så att jag hoppas kunna leverera snabbt till er alla precis som vanligt! 

 

Jag hoppas att ni alla får en fortsatt fin sommar! Soliga hälsningar Eva

 

Juni månads nyhetsbrev:

Nu är det redan juni och denna härliga sommarmånad bjuder bland annat på Sveriges nationaldag, skolavslutning/student/sommarlov och midsommarafton! Mängder med tillfällen att fira med riktigt schysta produkter med andra ord! Som vanligt har jag valt ut några godsaker till extra bra pris under Extrafunktioner/Erbjudanden i webbshoppen (10-40% rabatt).

 

Nyheter i butiken; Mellisrutan från Smiling är en helt naturlig, vegansk bar gjord på bland annat torkad frukt, nötter, dadlar och havregryn, inget tillsatt socker. Tre olika smaker finns det; kakao/kaffe, citron/ingefära, morot/kanel/kardemumma/ingefära. Perfekt som mellanmål eller liten kaka till kaffet! Dessutom både ekologiska och fairtrade, så ät med gott samvete!

 

 

 

Jag är så tacksam för att ni handlar av mig eftersom alla beställningar, stora som små, gör det möjligt för mig att driva vidare min webbshop. Ni gör verkligen skillnad genom att välja Fairtrade och ekologiska produkter! Jag bifogar en länk till ett debattinlägg i Sydsvenskan den 5 maj 2018 som handlar om kaffe men det gäller givetvis alla fairtrademärkta produkter - ”Medvetna konsumenter kan förändra världen” 

 

https://www.sydsvenskan.se/2018-05-05/medvetna-konsumenter-kan-forandra-varlden

 

Jag önskar er alla en fantastisk juni med massor av ekologisk och fairtrademärkt fika i vår underbara natur! Sommarhälsningar Eva

 

 

 

Maj månads nyhetsbrev:

Första maj välkommen med sköna lediga dagar för många av oss (Kristi himmelsfärds, Pingst) och glöm inte alla mammor på Mors dag den 27:e maj. Ge kvalitetsprodukter gjorda av fantastiska kvinnor till fantastiska kvinnor, det känns bra både för dig själv och för den som får! Fairtrademärkta och ekologiska produkter är verkligen att ge med hjärtat.

 

 

World Fairtrade Challenge 2018 infaller 7-9 maj och anordnas i ett 20-tal länder runt om i världen. Alla kan delta genom att anordna en fika med minst en Fairtrade-märkt produkt. World Fairtrade Challenge är från början en kampanj som samlat deltagare runt om i Sverige, men som nu klivit upp en nivå och blivit en global kampanj. 2017 fikade över 2 miljoner deltagare i World Fairtrade Challenge.

 

Arrangera en egen fikapaus och utmana andra att fika den 7-9 maj, för ju fler vi blir som fikar Fairtrade-märkt, desto större skillnad gör vi för de människor som odlar och producerar våra varor. Anmäl din fikapaus på www.fairtradechallenge.se. Delta i Fairtrade Sveriges fikabildstävling genom att dela bilder från fikapausen under #fairtradechallenge i sociala medier.

 

 

Nyheter i butiken; North & South Fair Trades Chokladkaffebönor är tillbaka i sortimentet i ny fin förpackning! Det är kaffebönor från kooperativ i Mexico som är överdragna med mjölkchoklad. Kakaon kommer från Dominikanska republiken, rårörsockret kommer från Paraguay - ekologiskt och fairtrade! 

 

 

 

Kaffelikörkulor är härliga dragéer av mjölkchoklad fyllda med kaffelikör. Ingredienserna som är ekologiska och fair trade kommer från småproducenter i flera länder. COOPROAGRO är en sammanslutning av ekologiska kakaobönder i Dominikanska Republiken. Fair trade betyder för dem en säker inkomst och en möjlighet att fortsätta investera och utveckla kvalitén på sina kakaoodlingar. En del av kakaon kommer även från CECAQ-11, ett kakaokooperativ på Sao Tomé. Rårörsockret är från Manduvirá, en organisation av sockerrörsodlare i Paraguay. Mjölken som används är från Milchwerke Berchbergsbönder i Tyskland.

 

 

Chokladparanötter är hela knapriga paranötter från Peru överdragna med finaste mjölkchoklad. Paranötterna kommer från Peruanska nötsamlare tillhörande organisationen Candela. 

 

 

 

Divine mörk choklad med saltad knäckkaka, fantastiskt goda att ha till fikat och till extra bra pris under maj månad! Chokladbönorna är fairtradeodlade i Ghana. 

 

 

Hoppas ni alla får en härlig maj och välkomna in i min webbshop och handla kvalitetsprodukter! Soliga hälsningar Eva

 

 

April månads nyhetsbrev;

April månad inleds mitt i påskhelgen, så glad påsk och hoppas ni alla får ett fortsatt schyst firande! Den här månaden sjunger vi äntligen in våren, så bjud dig själv och dina nära och kära på fairtradmärkt och ekologiskt fika på Valborgsmässoafton den 30:e april. 

 

 

 

Den här månaden har jag inga nyheter att presentera, dock erbjuder jag FRAKTFRITT (när du handlar för minst 200kr) under hela april! Så in och handla kvalitetsprodukter som är tillverkade med hänsyn till både människa och miljö, du hittar som vanligt utvalda produkter till extra bra priser under Extrafunktioner/Erbjudanden.

 

Jag önskar er alla en härlig april med massa schyst fika! Vårliga hälsningar Eva

 

Mars månads nyhetsbrev;

Mars månad och jag hoppas att våren snart är i antågande! Vad som verkligen inträffar under mars är ivarjefall internationella kvinnodagen den 8:e, våffeldagen och att vi går över till sommartid händer på samma dag den 25:e och sedan är det dessutom påsk och påsklov i slutet av månaden! 

 

 

    Lyxiga chokladpåskägg från Divine, ljuvligt goda!

 

Hos mig kan du köpa något som passar till alla dessa tillfällen; något fint och/eller gott till någon fantastisk kvinna du känner, köp ett gott kaffe/te till våfflorna, köp riktigt schyst påskgodis till årets påskägg! Utvalda produkter till minst 15% rabatt hittar du under Erbjudanden i webbshoppen.

 

Nyhet i butiken; Chokladmango är stora bitar av torkad mango från Filippinerna som är överdragna med fin ekologisk mjölkchoklad, en ljuvlig smakkombination! Mangon kommer från småbönder på Filippingerna, genom Fair Trade organisationen PREDA betalas bönderna ett högt pris för sin frukt. Kakaon är från COOPROAGRO, en sammanslutning av ekologiska kakaobönder i Dominikanska Republiken på Sao Tomé. Rårörsockret kommer från Manduvirá, en organisation av sockerrörsodlare i Paraguay. Mjölken som används är från Milchewerke Berchtesgadener Land, en sammanslutning av bergsbönder i Tyskland.

 

 

 

Det är lätt att glömma att alla produkter som vi köper lämnar ett avtryck på vår planet. Hur vi hanterar vårt konsumentbeteende har stor betydelse för hur vår värld kommer att se ut i framtiden. En omställning till hållbar utveckling innebär bland annat att vi måste sluta överkonsumera varor och tjänster och att de varor som vi ändå väljer att köpa, är producerade under hållbara förhållanden med omtanke om både människor och miljö. Ett bra sätt är att välja fairtrademärkta och ekologiska varor!

 

 

 

Jag önskar er alla en härlig månad och en riktigt glad påsk med mycket schyst fika! 

 

 

Vänliga hälsningar Eva

 

 

Februari månads nyhetsbrev;

Februari och denna månad bjuder bland annat på alla-hjärtans dag, fettisdagen och sportlov för alla skolbarn - då passar det perfekt att handla hem schyst hjärtformad choklad till dina älsklingar (eller till dig själv) och kaffe eller te till semlorna! Månadens utvalda produkter till minst 15% rabatt går i kärlekens tecken och är extra många till antalet denna månad. Du hittar dem som vanligt samlade under Erbjudanden i webbshoppen! 

 

Nygammal favorit är tillbaka i sortimentet från North & South Fair Trade - fairtrade och ekologiska yoghurt cashewnötter doppade i vit choklad. Cashewnötterna kommer från kvinnoorganisationen La Surenita i Honduras. Kakaon kommer från småbönder i organisationen Cooproagro i Dominikanska republiken samt El Ceibo i Bolivia. Råsockret kommer från kooperativet Manduvira i Paraguay. Ny fin förpackning men med samma försvinnande goda innehåll!

 

 

 

 

Välkomna in i webbshoppen och handla schysta produkter som gör gott att köpa både till dig själv och att ge bort i present till någon du bryr dig om! 

 

Kärleksfulla hälsningar Eva

 

 

Januari månads nyhetsbrev; 

Så var det en ny månad och ett nytt år, hoppas ni alla hade en skön jul och nyår! Evas fairtrade fika firar 2 år (!!) och det vill jag göra tillsammans med er! Jag kommer därför erbjuda fraktfritt (när du handlar för minst 200 kronor) även under januari månad samt skicka med en Eguale mini-chokladbit med varje beställning som tack för att du väljer att handla ekologiskt- och fairtrademärkta kvalitetsprodukter av mig!

 

Så passa på att handla hem produkter gjorda med hänsyn till både människan och miljön! Du hittar precis som vanligt månadens utvalda produkter med minst 15% rabatt under ”Extrafunktioner/Erbjudanden”.

 

Jag har en ny spännande leverantör, Fair Monkey från Laholm. I nästan ett decennium har Fair Monkey arbetat med kvinnogrupper runt om i världen som syftar till att öka kvinnors sociala status genom ekonomiskt oberoende och egenmakt. Från Guatemalas högland till Sydafrikas slätter, Nepals bergsområden och Indiens färgstarka landsbygd kommer hantverket som byggt förtroende och hållbarhet i livet för de kvinnliga producenterna och familjer genom att all handel sker helt med Fair Trade. Kvinnor utgör över 85 % av hantverkarna i nätverket av samarbetsproducenter. Läs mer på www.fairmonkey.se 

 

Nyheter i butiken som är perfekta presenter; 

Runt underlägg av fint tovade ullbollar som skapas för hand av Friends Handicraft i Nepal (Fair Monkey). Storlek ca 18 cm i diameter, 100% ull. Finns i tre olika underbara färgvarianter under Övrigt i webbshoppen! 

 

 

 

Tuff väska av handtovad ull med läderdetaljer runt handtag samt på sidorna från Folk Nepal (Fair Monkey). Har påsydda knappar av kokosnöt på framsidan. Kan användas med eller utan axelbandet. Fodrad med bomullstyg i samma färg som väskan. Väskan har även ett mindre innerfack delat i två delar för mobil etc. Stängs med en magnet. Mått: Höjd, 37 cm, bredd 35 cm axelband ca 100 cm. Finns i två olika fina färgvarianter under Övrigt i webbshoppen! Observera begränsat antal, så först till kvarn!

 

 

 

 

 

Jag önskar er alla en god fortsättning på 2018! Vänliga hälsningar Eva

 

December månads nyhetsbrev;

December tycker jag är en härlig månad med mängder av adventsfika! Fraktfritt gäller under hela december när du handlar för minst 200 kronor så undvik stress och trängsel och handla riktigt bra adventspresenter, julklappar, nyårspresenter i lugn och ro hemifrån i min webbshop. Du hittar månadens utvalda produkter med minst 15% rabatt under ”Extrafunktioner/Erbjudanden”.

 

Stort tack till alla er som handlade av mig och min man på Ljungsleds Plantskolas julmarknad den 25-26 november! Det var så roligt att träffa så många och prata om schysta produkter!

 

 

 

Nyheter i butiken denna månad är vackra runda naturella gåvokorgar gjorda av torkade palmblad. Finns i två storlekar 21cm och 27cm i diameter. Korgarna flätas för hand av kvinnogrupper från Sri Lanka. Perfekta att ge bort i present fyllda med godsaker! 

 

 

 

 

EkoAppen som jag har skrivit om tidigare har fått ny logga, ny sökfunktion och ny hemsida. Ladda ned den gratis och ta del av alla gröna företag och rabatter som företagen erbjuder. Självklart finns Evas fairtrade fika med, information om EkoAppen hittar ni på www.ekoappen.se.

 

 

Jag passar redan nu på att önska er alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År, och tackar ödmjukast för det här året, hoppas att ni följer mig även nästa år! Juliga kramar Eva

 

November månads nyhetsbrev;

 

Redan november och denna månad händer saker som är värda att uppmärksammas tycker jag! Vi som har mist någon närstående tänker extra mycket på dem under alla helgons dag den 4 november. Alla pappor har sin egna dag den 12 november, fira fars dag med riktigt schyst fika! Advent och jul/nyår närmar sig snabbt, undvik stress och trängsel och handla riktigt bra adventspresenter, julklappar, nyårspresenter i lugn och ro hemifrån i min webbshop. Du hittar månadens utvalda produkter med minst 15% rabatt under ”Extrafunktioner/Erbjudanden”.

 

Jag och min man kommer även i år vara med på julmarknad den 25-26 november kl.10-16 på Ljungsleds Plantskola i Mörrum, Blekinge (www.ljungsledsplantskola.se).Tidigare har de haft julmarknad under en dag, men eftersom det för varje år har slagit besöksrekord så utökar de i år till två dagar. Många intressanta utställare (förutom Evas fairtrade fika) och mängder med advents- och julinspiration vad gäller blommor och dekorationer. Hoppas vi ses! 

 

Härliga nyheter i webbshoppen som passar finfint som julklappar; 

PK-Kaffe mörkrostat bryggmalet kaffe 250gr är gjort av Arabicabönor från Honduras och Peru. The House of Fair Trade har inlett ett samarbete med Nordiska kafferosteriet och gjort ett kaffe som både är ekologiskt odlat och Fair Trade certifierat! Förutom detta är även kaffepåsen biologiskt nedbrytbar och kaffet är rostat med hjälp av biogas - alltså det mest politiskt korrekta kaffet någonsin! Kaffebönorna kommer från Peru och Honduras, och förädlas av kooperativet COMISUYL i Honduras. Här är man först i världen med att förädla ett kaffe i en anläggning som är helt frikopplad från elnätet. Kaffet torkas med förnyelsebar energi i form av solenergi och kaffepellets, ett system som ersätter regnskog som energikälla. Faktum är att tekniken reducerar koldioxidutsläppen såpass mycket att man inom en snar framtid kommer att kunna handla med utsläppsrätter. Kooperativet skyddar på så vis oersättlig regnskog, sänker kostnaderna samt ökar intäkterna vilket medför att deras ekonomiska situation avsevärt förbättrats. Det här kaffet uppskattas av din mamma, din snobbiga kompis, kaffeodlarna, deras barn, buskarna i Honduras och Peru, Arktis isbjörnar och hela PK-maffian!

 

Malmöstrut ”Jättegod Jul” apelsin/kanel mjölkchoklad. Den doftar jul, den smakar jul och den ser ut som en riktigt god jul. Struten är fylld med fjorton smarriga chokladbitar, allt är både ekologiskt och rättvist handlat och fritt från nötter, gluten, sojalecitin och allt det där som ni inte vill veta av. Framför allt, den innehåller inte palmolja, vilket allt för många strutar med choklad i gör. Här kan du som konsument göra en skillnad – välj smart, rösta med plånboken och gynna produkter som du tycker bidrar till en godare jul!

 

 

 

Mörk choklad Lingonberry och Mörk choklad Christmas 70%, 55gr. I Malmö Chokladfabriks nya chokladlinje har de behållit allt det vi älskar – de rena smakerna, avsaknaden av onödiga tillsatser och de ekologiska ingredienserna. Förpackningen går i linje med resten av Malmö Chokladfabriks randiga design och som ett hommage till Olle Eksell (som ritade Mazettis klassiska kakao-ögon) har de använt hans typsnitt för att ange kakaohalten på chokladkakan. Storleken är 55g, precis lagom stort för att tillfredsställa det värsta chokladsuget men ändå inte förstöra matlusten. Ö-chokladen är alltid ekologisk och helt utan spår av ägg, nötter, gluten, soja och andra allergener.

 

 

 

 

Malmö Chokladfabriks Jättegod Jul, 80gr, en mjölkchoklad med smak av apelsin och kanel! Ingredienserna i chokladkakan är både ekologiskt och rättvist handlat och fritt från nötter, gluten och sojalecitin.

 

 

Hoppas ni alla får en riktigt schyst november, ta hand om varandra och tänk ekologiskt och fairtrade när ni handlar - ni gör skillnad! Vänligen Eva

 

 

 

Oktober månads nyhetsbrev;

 

Oktober månad och hösten är här och vad passar då inte bättre än att mysa i soffan och dricka ett riktigt gott te? Jag har två nya spännande exklusiva lösteer från Les Jardins de Gaia i webbshoppen, ”Lakritsglädje” och ”Plocka ett päron”, båda är ekologiska och fairtrade!

 

 

 

 

Ingredienser i ”Lakritsglädje”; svart te, lakrits, kakao, eterisk olja av apelsin, morotschips. Personer som lider av högt blodtryck bör undvika överdriven konsumtion av lakrits. Ingredienser i ”Plocka ett päron”; grönt te, naturliga aromer av fläder, päron, vanilj, blomblad från solros. 

 

Les Jardins de Gaïa grundades 1994 av Arlette Rohmer med syfte att hitta de bästa ekologiska teerna runt om i världen och utifrån principen att visa respekt för människa och miljö. I mer än 20 år har de importerat ekologiska och Fairtrade-märkta teer och har det största utbudet av ekologiskt certifierade teer (ca 500 te, växtbaserade blandningar och Rooibos) i Europa.

Teerna odlas av småskaliga bönder i bland annat Indien, Vietnam, Sri Lanka, Kina och Sydafrika för att sedan blandas och förpackas på deras huvudkontor i Frankrike. Företaget är beläget i Alsace och stöttar flera olika lokala projekt med hållbarhetsfokus. De är även medlemmar av Mouvement pour la Terre et l’ Humanisme som är en mötesplattform med syfte att främja utvecklingen av nya samhällsmodeller baserade på självständighet, ekologi och humanism. Utöver lokalt engagemang driver de fler än trettio partnerprojekt runt om i världen som stöder mindre producenter och hållbar utveckling.

 

Ny spännande smakkombination från Malmö Chokladfabrik, en mörk mjölkchoklad (54%) med smak av lakrits och viol. Ekologisk och fairtrade såklart och supergod!

 

 

Fairtrade Fokus! Årets stora kampanj för Fairtrade äger rum 9–22 oktober, under kampanjen samlas butiker, konsumenter, Fairtrade City-diplomerade kommuner och engagerade för att gemensamt sätta fokus på Fairtrade under två veckor. Målet med kampanjen är att fler ska upptäcka hur enkelt det är att göra skillnad för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom genom att välja Fairtrade-märkta produkter. Under kampanjen kan du som konsument engagera dig för Fairtrade genom att delta i Fairtrade Sveriges bildtävling i sociala medier. Ta ett foto av dig själv tillsammans med din Fairtrade-märkta produkt och lägg sedan upp bilden på din Instagram-, Twitter- och/eller Facebooksida med hashtag #fairtradeivarjekundkorg. Tänk på att du behöver ha en öppen profil för att de ska kunna se ditt bidrag. Tävlingen pågår den 26 september – 20 oktober. Fem tävlingsvinnare utses första fredagen och fem utses sista fredagen. Samma hashtag gäller även för alla andra aktiviteter på nätet under kampanjen, allt från filmer och bilder på butikssatsningar till lokalt engagemang och fakta om Fairtrade.

 

Från deras händer till dina. Det är viktigt att påminna sig om att det bakom många varor i bu

Butiken använder OpenCart
Evas fairtrade FIKA © 2018