Nyheter i butiken

Tworzenie stron internetowych

Nyheter i butiken

Nyhet i butiken; Chokladmango är stora bitar av torkad mango från Filippinerna som är överdragna med fin ekologisk mjölkchoklad, en ljuvlig smakkombination! Mangon kommer från småbönder på Filippingerna, genom Fair Trade organisationen PREDA betalas bönderna ett högt pris för sin frukt. Kakaon är från COOPROAGRO, en sammanslutning av ekologiska kakaobönder i Dominikanska Republiken på Sao Tomé. Rårörsockret kommer från Manduvirá, en organisation av sockerrörsodlare i Paraguay. Mjölken som används är från Milchewerke Berchtesgadener Land, en sammanslutning av bergsbönder i Tyskland.


 

Nygammal favorit är tillbaka i sortimentet, Yoghurt cashewnötter från North&South Fair Trade, i ny förpackning men med samma goda innehåll! Ekologisk och fairtrade såklart!

 

Jag har en ny spännande leverantör, Fair Monkey från Laholm. I nästan ett decennium har Fair Monkey arbetat med kvinnogrupper runt om i världen som syftar till att öka kvinnors sociala status genom ekonomiskt oberoende och egenmakt. Från Guatemalas högland till Sydafrikas slätter, Nepals bergsområden och Indiens färgstarka landsbygd kommer hantverket som byggt förtroende och hållbarhet i livet för de kvinnliga producenterna och familjer genom att all handel sker helt med Fair Trade. Kvinnor utgör över 85 % av hantverkarna i nätverket av samarbetsproducenter. 

 

Runt underlägg av fint tovade ullbollar som skapas för hand av Friends Handicraft i Nepal (Fair Monkey). Storlek ca 18 cm i diameter, 100% ull. Finns i tre olika underbara färgvarianter under Övrigt i webbshoppen! 

 

    

 

Tuff väska av handtovad ull med läderdetaljer runt handtag samt på sidorna från Folk Nepal (Fair Monkey). Har påsydda knappar av kokosnöt på framsidan. Kan användas med eller utan axelbandet. Fodrad med bomullstyg i samma färg som väskan. Väskan har även ett mindre innerfack delat i två delar för mobil etc. Stängs med en magnet. Mått: Höjd, 37 cm, bredd 35 cm axelband ca 100 cm. Finns i två olika fina färgvarianter under Övrigt i webbshoppen! Observera begränsat antal, så först till kvarn!

 

   

Vackra runda naturella gåvokorgar gjorda av torkade palmblad, finns i två storlekar 21cm och 27cm i diameter. Korgarna flätas för hand av kvinnogrupper från Sri Lanka. Perfekta att ge bort i present fyllda med godsaker! 

 

 

Tre julnyheter från Malmö Chokladfabrik; Malmöstrut ”Jättegod Jul” apelsin/kanel mjölkchoklad. Den doftar jul, den smakar jul och den ser ut som en riktigt god jul. Struten är fylld med fjorton smarriga chokladbitar, allt är både ekologiskt och rättvist handlat och fritt från nötter, gluten, sojalecitin och allt det där som ni inte vill veta av. Framför allt, den innehåller inte palmolja, vilket allt för många strutar med choklad i gör. Här kan du som konsument göra en skillnad – välj smart, rösta med plånboken och gynna produkter som du tycker bidrar till en godare jul!

Mörk choklad Christmas 70%, 55gr.

 

Malmö Chokladfabriks Jättegod Jul, 80gr, en mjölkchoklad med smak av apelsin och kanel! 

 

Malmö Ö, 55gr mörk choklad med lingon! I Malmö Chokladfabriks nya chokladlinje har de behållit allt det vi älskar – de rena smakerna, avsaknaden av onödiga tillsatser och de ekologiska ingredienserna. Förpackningen går i linje med resten av Malmö Chokladfabriks randiga design och som ett hommage till Olle Eksell (som ritade Mazettis klassiska kakao-ögon) har de använt hans typsnitt för att ange kakaohalten på chokladkakan. Storleken är precis lagom stort för att tillfredsställa det värsta chokladsuget men ändå inte förstöra matlusten. Ö-chokladen är alltid ekologisk och helt utan spår av ägg, nötter, gluten, soja och andra allergener.

 

PK-Kaffe mörkrostat bryggmalet 250gr är gjort av Arabicabönor från Honduras och Peru, rostningen är lätt mörk/mörkrostad. The House of Fair Trade har inlett ett samarbete med Nordiska kafferosteriet och gjort ett kaffe som både är Ekologiskt odlat och Fair Trade certifierat! Förutom detta är även kaffepåsen biologiskt nedbrytbar och kaffet är rostat med hjälp av biogas - alltså det mest politiskt korrekta kaffet någonsin! Kaffebönorna kommer från Peru och Honduras, och förädlas av kooperativet COMISUYL i Honduras. Här är man först i världen med att förädla ett kaffe i en anläggning som är helt frikopplad från elnätet. Kaffet torkas med förnyelsebar energi i form av solenergi och kaffepellets, ett system som ersätter regnskog som energikälla. Faktum är att tekniken reducerar koldioxidutsläppen såpass mycket att man inom en snar framtid kommer att kunna handla med utsläppsrätter. Kooperativet skyddar på så vis oersättlig regnskog, sänker kostnaderna samt ökar intäkterna vilket medför att deras ekonomiska situation avsevärt förbättrats. Det här kaffet uppskattas av din mamma, din snobbiga kompis, kaffeodlarna, deras barn, buskarna i Honduras och Peru, Arktis isbjörnar och hela PK-maffian!

 

Ny spännande smakkombination från Malmö Chokladfabrik, en mörk mjölkchoklad (54%) med smak av lakrits och viol! Ekologisk och fairtrade såklart.


Två nya spännande exklusiva lösteer från Les Jardins de Gaia, ”Lakritsglädje” och ”Plocka ett päron”, båda är ekologiska och fairtrade!

 

Ingredienser i ”Lakritsglädje”; svart te, lakrits, kakao, eterisk olja av apelsin, morotschips. Personer som lider av högt blodtryck bör undvika överdriven konsumtion av lakrits. Ingredienser i ”Plocka ett päron”; grönt te, naturliga aromer av fläder, päron, vanilj, blomblad från solros. 

 

Les Jardins de Gaïa grundades 1994 av Arlette Rohmer med syfte att hitta de bästa ekologiska teerna runt om i världen och utifrån principen att visa respekt för människa och miljö. I mer än 20 år har de importerat ekologiska och Fairtrade-märkta teer och har det största utbudet av ekologiskt certifierade teer (ca 500 te, växtbaserade blandningar och Rooibos) i Europa.

Teerna odlas av småskaliga bönder i bland annat Indien, Vietnam, Sri Lanka, Kina och Sydafrika för att sedan blandas och förpackas på deras huvudkontor i Frankrike. Företaget är beläget i Alsace och stöttar flera olika lokala projekt med hållbarhetsfokus. De är även medlemmar av Mouvement pour la Terre et l’ Humanisme som är en mötesplattform med syfte att främja utvecklingen av nya samhällsmodeller baserade på självständighet, ekologi och humanism. Utöver lokalt engagemang driver de fler än trettio partnerprojekt runt om i världen som stöder mindre producenter och hållbar utveckling.

 

 

 

 

UNICAFEC är ett litet sammansvetsat kooperativ med ca 400 medlemmar i San Ignacio-provinsen i Peru, som odlar ekologiskt och Fairtrade-certifierat kaffe av hög kvalité. Lite drygt en fjärdedel av medlemmarna i kooperativet är kvinnor och det är dessa kvinnor som är odlarna bakom Eguale Women’s Rights Coffee. Kvinnokaffet är fullt spårbart till kvinnoodlare, inkluderar en extra premie för kvinnors utveckling och innefattar ett arbetsprogram för jämställdhet. Women’s Rights Coffee är på så sätt ett verktyg att utjämna skillnaderna mellan kvinnor och män, genom att kvinnor organiserar sig, äger mark och fattar beslut som rör ekonomin i hushållen och i samhället där de bor. Det ger kvinnorna bättre självkänsla och beslutsfattandeförmåga. Kaffet är mellanrostat, har friska inslag av nypon och en trevlig ton av nöt i eftersmaken. Så drick en god kopp kaffe för alla fantastiska kvinnor!


Jutekorg med laminerad insida, höjd: 32cm, diameter 27cm. Organisationen Action Bag grundades 1973 och har genom sin hantverksproduktion med jute förändrat livet för hundratals tidigare flyktingar. Under Bangladesh självständighetskrig mot Pakistan fördrevs över en miljon urdutalande människor och hamnade i flyktingläger i Saidpur utan några möjligheter att försörja sig. Action Bags uppdrag var då att övervaka och hjälpa små industrier med målet att de skulle bli självständiga företag. Idag sysselsätter man cirka 700 personer och har utvecklat ett unikt vinstdelningssystem där man årligen delar vinsten mellan producenterna. Producenterna får också möjlighet att ta lån med låg ränta, rättshjälp och sjukvårdsförsäkringar genom organisationen.

Jute är ett gräs som växer naturligt runt om i Bangladesh. Det anses ofta som ogräs men kan också ses som en av Bangladeshs mest rika naturtillgångar.  


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Butiken använder OpenCart
Evas fairtrade FIKA © 2018