Nyheter i butiken

Tworzenie stron internetowych

Nyheter i butiken

Chokladkakorna Ö från Malmö Chokladfabrik finns nu i ytterligare två varianter, mörk 70% och mycket mörk 85%, riktigt god kvalitetschoklad perfekt till fikat!

Mellisrutan från Smiling är en helt naturlig, vegansk bar gjord på bland annat torkad frukt, nötter, dadlar och havregryn, inget tillsatt socker. Tre olika smaker finns det; kakao/kaffe, citron/ingefära, morot/kanel/kardemumma/ingefära. Perfekt som mellanmål eller liten kaka till kaffet! Dessutom både ekologiska och fairtrade, så ät med gott samvete!

 

 

Divine mörk choklad med saltad knäckkaka, fantastiskt goda att ha till fikat! Chokladbönorna är fairtradeodlade i Ghana. 

 

 

Chokladparanötter är hela knapriga paranötter från Peru överdragna med finaste mjölkchoklad. Paranötterna kommer från Peruanska nötsamlare tillhörande organisationen Candela. 


Kaffelikörkulor är härliga dragéer av mjölkchoklad fyllda med kaffelikör. Ingredienserna som är ekologiska och fair trade kommer från småproducenter i flera länder. COOPROAGRO är en sammanslutning av ekologiska kakaobönder i Dominikanska Republiken. Fair trade betyder för dem en säker inkomst och en möjlighet att fortsätta investera och utveckla kvalitén på sina kakaoodlingar. En del av kakaon kommer även från CECAQ-11, ett kakaokooperativ på Sao Tomé. Rårörsockret är från Manduvirá, en organisation av sockerrörsodlare i Paraguay. Mjölken som används är från Milchwerke Berchbergsbönder i Tyskland.

 

Åter i sortimentet är dessa mjukt frasiga och goda kaffebönor överdragna med mjölkchoklad från North & South Fair Trade. Kaffebönorna kommer från olika kaffekooperativ i Mexico. Kakaon är odlad i Dominikanska republiken och på Sao Tomé. Cooproagro i Dominikanska republiken är en sammanslutning av ekologiska kakaobönder. Fair Trade betyder för dem en säker inkomst. De får också möjlighet att fortsätta investera och utveckla kvalitén på sina odlingar av kakao. Rårörsockret kommer från Manuvirá är en organisation av sockerrörsodlare i Paraguay. Mjölken som används är från Milchwerke Berchtesgadener Land, en sammanslutning av bergsbönder i Tyskland.

 

 

Chokladmango är stora bitar av torkad mango från Filippinerna som är överdragna med fin ekologisk mjölkchoklad, en ljuvlig smakkombination! Mangon kommer från småbönder på Filippingerna, genom Fair Trade organisationen PREDA betalas bönderna ett högt pris för sin frukt. Kakaon är från COOPROAGRO, en sammanslutning av ekologiska kakaobönder i Dominikanska Republiken på Sao Tomé. Rårörsockret kommer från Manduvirá, en organisation av sockerrörsodlare i Paraguay. Mjölken som används är från Milchewerke Berchtesgadener Land, en sammanslutning av bergsbönder i Tyskland.


 

Nygammal favorit är tillbaka i sortimentet, Yoghurt cashewnötter från North&South Fair Trade, i ny förpackning men med samma goda innehåll! Ekologisk och fairtrade såklart!

 

 

Butiken använder OpenCart
Evas fairtrade FIKA © 2018