Leverantörer

Tworzenie stron internetowych

Leverantörer

 

Mina leverantörer är noga utvalda med hänsyn till miljön och rättvisa villkor för producenterna. Vill ni se och läsa om några av deras fantastiska producenter eller deras tillverkning gå gärna in på leverantörernas hemsidor.

North & South Fair Trade (www.northsouth-fairtrade.se)

Leverantör som finns i Hjo och de hjälper småskaliga producenter att få bättre levnadsförhållanden, genom att kunna odla, förädla och sälja produkter med högsta möjliga kvalitet. Detta med största möjliga hänsyn till miljö och ekologi. På grund av småskaligheten hittar du inte deras produkter i din vanliga matbutik utan hos mindre butiker som delar deras passion för smak och kvalitet och värderingar (tillverkare; Café Beneficio, Mascao).

(www.housefairtrade.se)

Finns i Västra Frölunda och bedriver verksamhet som importör och grossist i enlighet med de internationella Fair Trade principerna, ägs av bolaget Divine Chocolate Scandinavia AB. Skandinaviens första Fair Trade garanterade företag enligt WFTO:s regler! De erbjuder återförsäljare och organisationer i Norden ett brett sortiment av rättvist handlade konsumentvaror till hög kvalitet, noggrant utvalda utifrån lång erfarenhet och stor kunskap (tillverkare; Cafédirect, Les Jardins de Gaia, Divine, Smiling, Greenfield Bio Plantations).

(www.sackeus.se)

Är en av de allra första aktörerna att introducera idén om fattigdomsbekämpning genom rättvis handel. Idag är Sackeus en väl etablerad livsmedelsgrossist i Göteborg och säljer fair trade produkter under en rad olika varumärken till restauranger, caféer, dagligvaruhandel och specialbutiker. Innehållet i deras produkter är noga utvalt från små producenter i utvecklingsländer (tillverkare; Eguale, Canaan Fair Trade, Oxfam).

  (www.malmochokladfabrik.se)

Tillverkar egen choklad i Malmö från kakaobönan och med ekologiska och fair trademärkta ingredienser och utan onödiga tillsatser (tillverkar; Malmö Budskapsstrut, Malmöbars, Malmöstrut, Malmöchoklad). Malmö Chokladfabrik har vunnit 20 internationella priser under 2016! Fabriken är helt gluten och nötfri.

​(www.dagsmeja.se)

Grossist från Göteborg som har produkter med fokus på ekologiska och fair trademärkta produkter (tillverkare; Woodshade Organics, Lovechock, Numi, Mount Hagen, Ekorrens).

    (www.blekingekafferosteri.se)

Blekinge Kafferosteri är Blekinges första mikrorosteri. De rostar specialkaffe från hela världen och väljer ut de bästa bönorna som rostas varsamt. Deras strävan efter god smak, hög kvalitet, miljömedvetenhet och rättvisa förhållanden genomsyrar hela verksamheten (tillverkare; Blekinge Kafferosteri Colombia Excelso, Zilas Guldkaffe). Blekinge Kafferosteri blev svenska mästare i kafferostning 2017!

 www.fairmonkey.se

Fair Monkey från Laholm arbetar med kvinnogrupper runt om i världen som syftar till att öka kvinnors sociala status genom ekonomiskt oberoende och egenmakt. Från Guatemalas högland till Sydafrikas slätter, Nepals bergsområden och Indiens färgstarka landsbygd kommer hantverket som byggt förtroende och hållbarhet i livet för de kvinnliga producenterna och familjer genom att all handel sker helt med Fair Trade. Kvinnor utgör över 85% av hantverkarna i nätverket av samarbetsproducenter (underlägg, handväskor).

 

Butiken använder OpenCart
Evas fairtrade FIKA © 2018